Patlıcanlı Erişte

Patlıcanlı Erişte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcanlı Erişte için

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 2 paket uzun erişte
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Patlıcanlı Erişte

Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Durulayıp kurulayın. 1.5 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Erişteyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Kalan yağı tencereye alın. Domates ve biberleri soteleyin. Tuz ve kekikle tatlandırın.

Erişteyi tencereye ekleyip karıştırın. Patlıcanları ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo