Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos

Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos
29 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos için

Malzemeler

  • 1 paket mini midye makarna 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 500 g kabak 
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış) 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu 
  • Yeşil sos için:
  • 1 Kavanoz sos için
  • 2 demet taze fesleğen 
  • 1 demet kuzukulağı 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 paket dolmalık fıstık 
  • 5 adet ceviz içi 
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri (Veya toz parmesan)
Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla birlikte avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  2. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın, sarımsakları serpin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
  3. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanınca suyunu süzün. Kabağı ekleyip harmanlayın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz. 
  4. Yıkayıp süzdüğünüz yeşillikleri mutfak robotuna aktarın. Sızma zeytinyağı, sarımsak, dolmalık fıstıklar ve ceviz içini ekleyin. Püre haline gelene dek karıştırın. Sos çok yoğun olursa 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo