DOMATES SOSLU GNOCCHİ

4 Kişilik
Domates soslu gnocchi tarifi için malzemeler
  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 125 gr mozarella peyniri
Domates soslu gnocchi hazırlanışı

Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında 3 dakika kavurun. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin.

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğradıktan sonra soğanlara ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Gnocchi’leri makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün ve domatesli karışıma ekleyin. Fesleğen ilave edin. Bir fırın kabına aktarın ve üzerine mozarella peynir dilimleri yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirip, kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Gnocchi: Patatesli hamurla hazırlanan bir çeşit makarna.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!