Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto

Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto
16 Kasım 2022

Şef Claudio Chinali’den lezzetine doyum olmayacak bir tarif önerisi.. Mantar, peynir ve limon kabuğu rendesi ile hazırlanan risotto tarifini çok seveceksiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto için

Malzemeler

  • 320 g Carnaroli pirinci
  • 400 g karışık mantar (Porçini, sarıkız, kuzugöbeği, kestane ve istiridye)
  • 40 g arpacık soğanı (Doğranmış)
  • 100 g tereyağı
  • 100 g Grana Padano peyniri
  • 1 l mantarlı sebze suyu
  • 100 g Stracciatella peyniri
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Mantarlı sebze suyu için

  • 2 l su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa (Beyaz ve yeşil kısmı ayrı)
  • 1 adet kereviz (sap ve yaprakları ile birlikte)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet arpacık soğanı
  • 2 adet salkım domates
  • 5 adet kültür mantarı
  • 15 g kuru porçini mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam maydanoz sapı
  • 1 tutam kereviz sapı
  • Zeytinyağı
Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Mantarlı sebze suyu için kuru mantar, pırasanın yeşil kısmı, kekik, maydanoz ve  kereviz sapları hariç bütün malzemeyi bir tencereye alarak çok az zeytinyağı ile kavurun. 
  2. Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sararak su ile birlikte karışıma ilave edin ve 30 dakika süreyle pişirin. 
  3. Süre sonunda süzgeçten geçirin ve kuru mantarı ekleyerek 1 saat süreyle ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın.
  4. Kapaklı ve geniş bir tavaya 30 gram tereyağı ve arpacık soğanını alarak, soğanlar yarı şeffaf olana kadar yavaş yavaş pişirin. Pirinci ekleyerek 3-4 dakika kavurduktan sonra mantarları ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Mantarlı  sebze suyunu ekleyerek pirinç sevdiğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Kapağını kapatın ve 2 dakika dinlendirin.
  5. Kalan tereyağını parmesan, tuz ve karabiber birlikte bir tavaya alarak kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin.
  6. Risottoyu servis tabağına alın ve kremsi tereyağı ile karıştırın. Üstüne Stracciatella peyniri ve limon kabuğu rendesi ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo