Limonlu Bahar Pilavı

Limonlu Bahar Pilavı
09 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Bahar Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 75 g file Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı mısır tanesi (Konserve)
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 su bardağı sebze suyu
  • Tuz

Üzeri için

  • Dereotu (İnce kıyılmış)
Limonlu Bahar Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. Antep fıstığı, konserve mısır, rendelenmiş limon kabuğu ve yasemin pirincini ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup sebze suyunu ilave edin. Tuz ile tatlandırıp pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
  3. Ocaktan alıp tencerenin üzerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sade bahar pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo