Limon Soslu Helezon Makarna

Limon Soslu Helezon Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Soslu Helezon Makarna için

Malzemeler

  • 250 gr helezon makarna
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 160 gr konserve tonbalığı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 3 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 100 ml krema
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
  • karabiber
Limon Soslu Helezon Makarna

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi makarnamıza başlayalım...

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Limon suyu, krema, şarap, dereotu, tonbalığı, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirin.

Makarna ile hazırladığınız karışımı bir kapta harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo