Ravioli

Ravioli
22 Nisan 2024

Enfes bir İtalyan lezzeti: Ravioli! Keyifle yapacağınız ravioli, ıspanak, ricotta peyniri ve sarımsaklı dolgu ile zenginleştirilir. Domates sosu ile lezzetlendirilen bu tarif, özellikle İtalyan mutfağı sevenlerin favorisi olacak tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, ravioli tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Ravioli Kaç Kalori?

1 porsiyon ravioli, yaklaşık 155 kalori değerindedir.

Farklı çeşitleri için ravioli tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ravioli için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un    
  • 5 adet yumurta        
  • 2 tutam tuz                  
  • 1 yemek kaşığı krema            
  • 3 yaprak adaçayı          
  • 1 yemek kaşığı tereyağı          
  • 4 yemek kaşığı domates sos

İç dolgusu için:

  • 2 bağ ıspanak    
  • 4 yemek kaşığı ricotta peyniri
  • 4 adet limon (kabukları rende)
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Ravioli

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle unu yoğurmak için derin bir kaba alıyoruz, ortasını açarak yumurtaları kırıyoruz. 
  2. Üzerine yağı ve tuzu ilave ediyoruz. 
  3. Tüm malzemeler eklendikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. 
  4. Hazır olan hamuru derin bir kaba alarak 10 dakika üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz. 
  5. Ocağa tavayı alıp zeytinyağı ilave ediyoruz. 
  6. Ispanaklarımızı ilave edip hafif soteliyoruz. 
  7. Pişmesine yakın toz parmesanı ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alıp soğutuyoruz, ardından içine ricotta peyniri ve rendelediğimiz limon kabuklarını ekleyip karıştırıyoruz. 
  8. Merdane ile hamurlarımızı açıyoruz. 
  9. Ravioli kesme aparatıyla yuvarlak şekle getiriyoruz, 1 yemek kaşığı kadar iç dolgusunu yerleştiriyoruz. 
  10. Yuvarlak kestiğimiz hamurları tekrar üzerlerine kaplayıp tüm hamur bitene kadar devam ediyoruz. 
  11. Tencereye su koyup kaynatıyoruz, ardından hamurları içine atıp 3-4 dakika pişiriyoruz. 
  12. Ayrı bir tavaya krema ekleyip ısıttıktan sonra içine tuz, karabiber, tereyağı, adaçayı atıp sosunu hazırlıyoruz. 
  13. Raviolileri sudan süzerek alıp hazırladığımız sosa ekleyip çektiriyoruz. 
  14. Ayrı bir tavada domates sosunu ısıttıktan sonra tabağın altına koyup üzerlerine raviolileri diziyoruz. 
  15. Daha sonra üzerine ricotta peyniri koyuyoruz.
Servis Önerisi

Ravioli doyurucu bir yemek olduğu için, yedikule marullu yeşil salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Ravioli hamurunu oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlendirin. 
  • Ispanakları tamamen öldürmeden pişirin. Yumuşayınca üzerine peynir ekleyerek ocaktan alabilirsiniz.
  • Ravioliye şekil vermek için, tırtıklı kesme aparatı kullanabilirsiniz. 
  • Ravioliyi hazırladıktan sonra, 4-5 dakika haşlayarak suyunu süzün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo