Hünkar Pilavı
08 Aralık 2020

Osmanlı mutfağından miras kalan hünkar pilavı, bezelye, pastırma ve muskat ile hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan hünkar pilavı, ortalama 40-45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa videolu anlatımıyla nefis hünkar pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şah pilavı ve büryan pilavı tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hünkar Pilavı için

Malzemeler

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş Antep fıstığı 
  • 1 su bardağı baldo pirinç 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı kakule, tarçın karışımı
Hünkar Pilavı

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo