Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı

Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı
19 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 25 arpacık soğan
  • 2 domates
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 2-3 su bardağı sıcak et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Arpacık Soğanlı Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları temizleyin. Margarini tencerede eritip arpacık soğanları 5-6 dakika kavurun. Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, hemen hemen her yörede tüketilen klasik kuskus pilavına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo