Yaban Mersinli Ve Frambuazlı Mus Pasta

Yaban Mersinli Ve Frambuazlı Mus Pasta
29 Temmuz 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Ve Frambuazlı Mus Pasta için

Malzemeler

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr yaban mersini
  • 80 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Yaban mersinli mus için

  • 130 gr labne peyniri
  • 120 ml krema
  • 30 gr toz şeker
  • 40 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin

Frambuazlı mus için

  • 170 gr frambuaz
  • 30 gr toz şeker
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 125 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
Yaban Mersinli Ve Frambuazlı Mus Pasta

Nasıl Yapılır

Yaban mersini ve şekeri sos tenceresinde pişirin. Nişasta ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip derin dondurucuda bekletin. Yaban mersinli kat için, labne peyniri, şeker ve yoğurdu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı su alın ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Katılaşan jelatini cezvede eritin. Hazırladığınız yaban mersini sosunun yarısını ve jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Frambuazları blender'da çekerek püre haline getirin. Jelatini aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, krema ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Frambuaz püresi ve eritilmiş jelatini ekleyerek karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Derin dondurucuya alarak en az 1.5 saat bekletin. Kalan yaban mersini sosunu üzerine dökerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo