Kedidilli Tiramisu Pasta

Kedidilli Tiramisu Pasta
15 Ekim 2020

@lezzettarifleri okuyucumuzdan kedidili ile yapılan şahane tiramisu pasta tarifi. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan tiramisu, mascarpone peyniri ile hazırlanır. Zor gibi görünen bu tatlı, yoğun olarak kahve ve çikolata içerir. Malzemeleriniz hazırsa, özel günlerde sunabileceğiniz kedidilli tiramisu pasta yapımına geçebiliriz.

İtalyan usulü gerçek tiramisu tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak sütlü tatlılar arasında çok beğenilen muhallebili kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kedidilli Tiramisu Pasta için

Malzemeler

Taban keki için:

  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1su bardağından bir parmak eksik un

Ara kat için:

  • 14 tane kedidili

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne ( 200 Gr)
  • 1 kutu çiğ krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • kakao ve çikolata (Rendelenmiş)

Kek ve kedidilini ıslatma için:

  • 1,5 su bardağı sütlü nescafe
Kedidilli Tiramisu Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer kek malzemelerini ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışımı kelepçeli kalıba döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  2. Krema için labne, krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp muhallebili kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra krema, labne ve vanilyayı ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Pişen kekimizi kelepçeli kalıptan çıkarın.
  4. Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmını servis tabağına koyup içine keki yerleştirin. Keki sütlü nescafe ile ıslatın.
  5. Daha sonra muhallebinin yarısını kekin üzerine dökün. 14 tane kedidilini kahveye batırıp muhallebinin üzerine kapatacak şekilde dizin.
  6. Kalan muhallebiliyi de kedidilinin üzerine dökün. Dışarıda yarım saat bekletip buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.
  7. Son olarak üzerine kakao serpip rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar
avatar
Aslican YORUM 15 Ekim 2020, 15:05
Aslican Nefis oldu :)

Benzer Tarifler

Lezzet Logo