Hindistan Cevizli Pasta

Hindistan Cevizli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Pasta için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara dolgu için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • 200 ml krema
Hindistan Cevizli Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün. Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo