Çilek Jöleli Pasta

Çilek Jöleli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Jöleli Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 6 yumurta
  • 7 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için

  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için

  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Çilek Jöleli Pasta

Nasıl Yapılır

Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını sos tenceresine alın. Nişastayı su ile inceltip çileğe ekleyin. Şeker ve vanilyayı da ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Baton kek kalıbına streç film serin ve sosu doldurun. Derin dondurucuda bekletin. Kek için, yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için, margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp margarin ekleyin ve mutfak robotunda birkaç dakika çırpın. Keki kalıba uygun ölçüde kesip çilekli katın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız sosun yarısını kaşıkla kekin üzerine yayın. Kremayı üzerine doldurup kalan sosu ekleyin ve tekrar bir kat kek ile kapatın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve isteğe göre üzerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo