YILBAŞI KURABİYESİ

10 Kişilik
Yılbaşı kurabiyesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 550 gr un
  • 150 gr pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

Süslemek için

  • Gıda boyası
  • Şeker hamuru
Yılbaşı kurabiyesi hazırlanışı

Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Unladığınız mutfak tezgahında çok ince olmayacak şekilde açın. İster kalıpla, ister bardak ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerini renklendirdiğiniz şeker hamuru ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!