Buğday Çorbası

Buğday Çorbası
08 Ekim 2020

Buğday çorbası tarifini yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Buğday Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 600 gr kemikli koyun eti
  • 3 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 limon
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
Buğday Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin.
  2. Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın.
  3. 6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık 1-1.5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın.
  4. Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin. Kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
  5. Kalan 2 soğanı temizleyip  yemeklik doğrayın. Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun. Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin.
  6. Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin.
  7. Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  8. Karabiber ve tarçını serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo