YABAN ÖRDEĞİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Yaban ördeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yaban ördeği
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı bulgur
  • 10 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 elma

Sos için

  • 10 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı su
Yaban ördeği hazırlanışı

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...

Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın.

Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında pişirin.

Bulgur ve pirinci yıkayıp yarım saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci ve bulguru kavurun. Haşlama suyundan üzerini geçecek kadar ilave edip lapa kıvamında pişirin.

Suyunu tamamen çekmeden hemen önce üzerine parçalara ayrılmış ördek etini yerleştirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!