VALİDE SULTAN BÖREĞİ

12 Kişilik
Valide Sultan böreği tarifi için malzemeler
  • 5 hazır yufka
  • 2 yumurta
  • 6 soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 40  gr tereyağı
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
Valide Sultan böreği hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Soğanları soyup doğrayın. 30 gr tereyağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Rengi biraz koyulaşınca cevizi ekleyip devamlı karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın.

Süt, yumurtalar, sıvıyağ, tuz ve karabiberi çukur bir kapta çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirip biraz ceviz serpin. İkinci yufkayı buruşturarak yerleştirin. Kalan malzemeleri aynı şekilde ekleyip sıralamayı tamamlayın. Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırıp üzerini kalan eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!