RENKLİ PATATES TOPLARI

6 Kişilik
Renkli patates topları tarifi için malzemeler
  • 4 orta boy yemeklik patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 rendelenmiş havuç
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 çarliston biber
  • Tuz
Renkli patates topları hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Patatesleri geniş bir kapta çatalla ezin. Tereyağını ilave edip karıştırın. En son tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ayrı tabaklara rendelenmiş havuç, ince doğranmış maydanoz ve küp doğranmış biberleri alın. Patates püresinden parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak toplar yapın. Topları havuç, maydanoz ve biberlere bulayıp tabağa yerleştirin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!