ÇOBAN KAVURMA

4 Kişilik
Çoban kavurma tarifi için malzemeler
  • 800 gr iri parçalı kuzu eti
  • 18arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 domates
  • 2 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
Çoban kavurma hazırlanışı


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın.

Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:59

Yaptim, cok guzel oldu. Tavsiye ediyorum :)

Misafir12.10.2016 17:13:26

harika oldu..

Misafir12.10.2016 17:20:39

güzel tavsiye ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!