BİBERLİ PATLICAN KAYIKLARI

6 Kişilik
Biberli patlıcan kayıkları tarifi için malzemeler
  • 3 kemer patlıcan1 dolmalık kırmızıbiber2 dolmalık sarıbiber1 dolmalık yeşilbiber3 domates4-5 diş sarımsak4 soğan1 kesme şekerBirkaç damla sirke6 çorba kaşığı zeytinyağıYarım su bardağı suBirkaç maydanoz yaprağıTuz
  • karabiber
Biberli patlıcan kayıkları hazırlanışı

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.

Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.

Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!