Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler

Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler için

Malzemeler

  • 200 gr hazır ekmek hamuru
  • 2 çay bardağı un
  • 25 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
  • 2 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler

Nasıl Yapılır


Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, 1 tutam tozşeker ve tuz ekleyin.  Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın baton hale getirip bıçakla 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpin diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın.  Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin. 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya  soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo