ZEYTİNLİ RULO

8 Kişilik
Zeytinli rulo tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tutam ezilmiş kaya tuzu
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin karışımı
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Zeytinli rulo hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.

Mayayı ılık suya ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma tahtasına döküp ortasını havuz gibi açın.

Tuz, yumurta, zeytinyağı ve mayalı suyu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Sarımsakları soyup ezin. Zeytin dilimlerini ekleyip karıştırın.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Sarımsaklı zeytin dilimlerini hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo sarın.

Ruloyu una bulanmış bıçakla 1.5 parmak eninde dilimlere kesin. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın.

Yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Susam ve pulbiber serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!