YILDIZ ÇÖREK

10 Kişilik
Yıldız çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
Yıldız çörek hazırlanışı

Ilık su, yaş maya, tereyağı ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun. Küp kesilmiş kuru kayısı ve bütün antep fıstıklarını ilave edin. Hamuru yağlanmış yıldız şeklinde bir kalıba alın. Üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzeltin. Yumurta akı sürüp şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!