Susamlı Bisküvi

Susamlı Bisküvi
22 Mart 2021

Genelde hazır olarak satılan bisküviler, birbirinden lezzetli tariflerde kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı susamlı bisküvi nasıl yapılır birlikte görelim:

Evde hazırlayabileceğiniz hamur işi tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; çikolata ve bisküvi ile harmanlanan mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Bisküvi için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Susamlı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tüm malzemeyi derin bir kaba alarak iyice yoğurun ve hamur kıvamına getirin.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  3. Soğuyan hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak ince ince açın.
  4. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Susamlı bisküviyi, yanına çok yakışan havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Susamlı Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bisküvi hamurunu hazırlarken kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
  2. Hamurun kıvamı çok yumuşak olursa, azar azar un ilave edebilirsiniz. Kıvamı koyuysa, süt miktarını ölçülü bir şekilde çoğaltın.
  3. Malzemelerin harmanlanması için, hamuru buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin.
  4. Bisküviler için kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  5. Hamuru hazırlarken topaklanmalar olursa, elinizi yumruk şekline getirerek üzerine bastırın. 

1 Porsiyon Susamlı Bisküvi Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan susamlı bisküvinin bir porsiyonu, yaklaşık 420 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi tavsiye edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo