Şeftalili Kek

Şeftalili Kek
02 Aralık 2022

Gülgiller familyasından olan şeftali,  A, C ve K vitamini bakımından zengin bir yaz meyvesidir. Dünyaya Çin üzerinden yayılmaya başladığı düşünülen bu meyve, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetişir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, cilt sağlığını koruyucu bir etkisi vardır. Şeftali, özellikle kek tariflerinde tercih edilir. Malzemeleriniz hazırsa, en taze meyvelerden hazırlanan şeftalili kek tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Şeftalili Kek Kaç Kaloridir?

  • Un, yağ ve şeker ile hazırlanan şeftalili kekin 100 gramı, yaklaşık 350 kaloridir. Kalori miktarını düşürmek için tatlı şeftali kullanarak, tarifteki şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
  • Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler için düşük kalorisiyle bilinen şekersiz kek tarifine göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 şeftali
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şeftalili Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  2. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı da bu karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Kullanacağınız unu, kabartma tozu ile harmanlayın ve yumurtalara ekleyerek karıştırın.
  4. Şeftalilerden 3 tanesinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve hamura ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  5. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan şeftaliyi ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  6. Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Tarife başladığınızda fırını açabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırın ile kekiniz eşit derecede ve daha hızlı pişecektir.
  • Yumurta ve şekerin parça parça kalmamasına dikkat edin. Bunun için karıştırma işlemini mikserle yapabilirsiniz.
  • Tarifte verilen ölçüleri uygulayın. Karışım fazla sulu olursa az miktarda un ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımın içinde topak kalmamasına özen gösterin. Topaklanma olursa hızlı bir şekilde karıştırarak topakları dağıtabilirsiniz.
  • Keki fırına atmadan önce kullanacağınız kalıbı mutlaka tereyağı ile yağlayın. Bu sayede kalıptan daha kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
  • Şeftalilerin daha parlak ve lezzetli görünmesi için, fırından çıkardığınızda üzerine az miktarda bal sürebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo