ŞEFTALİ REÇELİ

0 Kişilik
Şeftali reçeli tarifi için malzemeler
  • 2 kg sert şeftali
  • 2 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Şeftali reçeli hazırlanışı

Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin. Şeftalilerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kapağı kapalı olarak 3-4 saat bekletin.

Şeftalilere limon suyu ekleyip yüksek ateşte 20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynarken üzerinden köpüklerini alın. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!