Patlamış Mısır Petekleri

Patlamış Mısır Petekleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlamış Mısır Petekleri için

Malzemeler

  • 200 g patlamış mısır
  • 450 g toz şeker
  • 160 ml mısır şurubu
  • 80 ml su
  • 1 yemek kaşığı karbonat
Patlamış Mısır Petekleri

Nasıl Yapılır

Patlamış mısırları yağlı kağıt serili bir tepsiye yayın. Toz şeker, mısır şurubu ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Karbonatı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı patlamış mısırların üzerine döküp soğuması için en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bal peteği şeklinde dilimler kesip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo