PATATESLİ RULO BÖREK

6 Kişilik
Patatesli rulo börek tarifi için malzemeler
  • 3 yufka 5-6 patates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 3 yumurta 3-4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz
  • karabiber
Patatesli rulo börek hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Sıvıyağ, yoğurt, süt, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Bir yufkayı düz zemine serip patatesli karışımın üçte birini yayın. Tekrar yufka serip malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Rulo şeklinde sarıp iki parçaya kesin ve düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 6 saat bekletin.

Ruloyu bir parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlanmış tepsiye yatay olarak dizip üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!