PATATESLİ KEK

8 Kişilik
Patatesli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım soğan
  • 2 patates
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Susam
Patatesli kek hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında kek severler için değişik bir tat. Derin bir kapta yoğurt, süt, iki yumurta ve ayçiçeği yağını çırpın. Tuz, karabiber, pul biber ve elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın. Patateslerin kabuklarını soyup küçük zar şeklinde doğrayın. Soğanı minik doğrayıp patatesle birlikte karışıma ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı aktarın. Üzerine susam ve çörek otu serpip, 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:48

valla yeni deniycem ama guzel gozukuyo sade tam bnlik

Misafir12.10.2016 17:10:16

guzel bir tarif acaba patates haslanmis mi olacak tesekkurler

Misafir12.10.2016 17:10:21

çaok güzel

Misafir12.10.2016 17:12:24

ben hep yapıyom çok güzel oluyor ama içine dereotu ve maydanozda koyun birer demet.

frambuaz12.10.2016 17:13:02

çok güzel oldu:))kesinlikle deneyin.

Misafir12.10.2016 17:14:21

gerçekten çok iyi !

Misafir12.10.2016 17:21:49

patatesi haşlıyacak mıyım?

Misafir12.10.2016 17:25:23

harikaaaaaaaaaaaaaaaaa olduuuuuuuuuu

Misafir12.10.2016 17:33:21

çiğ patates değil mi?

Misafir12.10.2016 17:38:26

Hanımlar patates haşlanmıyor, çiğ olacak. Soğanı da rendelerseniz mutlaka suyunu sıkıp da ekleyin karışıma

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!