Patates Kroket

Patates Kroket
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Kroket için

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
Patates Kroket

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  3. Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  4. Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  5. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo