KUŞ YUVASI

11 Kişilik
Kuş yuvası tarifi için malzemeler
  • 5 çorba kaşığı margarin 5 yumurta 5 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt 5 su bardağı un 1 limon kabuğu rendesi Kızartma için sıvıyağ 1 tutam tuz 3 çorba kaşığı pudra şekeri 6 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
Kuş yuvası hazırlanışı

Margarini eritip ılıtın. Derin bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, tuz, limon kabuğu rendesi, margarin ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru jelatin kağıda sarıp 1 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile yufka inceliğinde ve dikdörtgen şeklinde açın. 1-1.5 santim kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi kendi etrafında sararak kuş yuvası şekli verin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.


Şefin Yorumu :
ALTERNATİF
Dilerseniz eritilmiş çikolata ya da krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!