Kuş Yuvası

Kuş Yuvası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 11 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuş Yuvası için

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı margarin 5 yumurta 5 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt 5 su bardağı un 1 limon kabuğu rendesi Kızartma için sıvıyağ 1 tutam tuz 3 çorba kaşığı pudra şekeri 6 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
Kuş Yuvası

Nasıl Yapılır

Margarini eritip ılıtın. Derin bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, tuz, limon kabuğu rendesi, margarin ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru jelatin kağıda sarıp 1 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile yufka inceliğinde ve dikdörtgen şeklinde açın. 1-1.5 santim kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi kendi etrafında sararak kuş yuvası şekli verin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.
Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Dilerseniz eritilmiş çikolata ya da krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo