Elmalı Pay

Elmalı Pay
09 Haziran 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Pay için

Malzemeler

Hamur malzemesi

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya

İç malzeme:

  • 1 kg elma
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
Elmalı Pay

Nasıl Yapılır

  1. Unun ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, eritilmiş margarin, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve yumurtaları ekleyin.
  2. Mikserle 5 dakika karıştırın, sonra parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın. 
  3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker, tereyağı ve tarçın ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Suyunu süzün. 
  4. Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayıp diğer hamurla kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz çikolata sosu eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo