BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU LİMONLU KEK

8 Kişilik
Beyaz çikolata soslu limonlu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta2 su bardağı tozşeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvıyağ3.5 su bardağı un2 limonun rendelenmiş kabuğu1 paket vanilya1 paket kabartma tozuÜzeri için: 80 gr beyaz çikolata2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı8

10 parça portakal kabuğu şekerlemesi

Beyaz çikolata soslu limonlu kek hazırlanışı

Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın. Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın.

Hazırladığınız hamuru ağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın. Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün. Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!