Vişneli Köfte

Vişneli Köfte
26 Haziran 2023

Antioksidan özelliği ile bilinen vişne, Alzheimer hastalığına karşı vücut direncini arttırır. Kan yapıcı özelliği mevcuttur. Hazırsanız, vişneli köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Vişneli Köfte için

Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 750 gr köftelik kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 gr tereyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3~4 ince pide ekmek
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Yenibahar
Vişneli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekli vişneleri kevgirde ezerek suyunu çıkarın. Yoğurma kabına kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı alıp yoğurun.
  2. Kıymadan ufak parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.
  3. Köfteleri kaynayan suya ekleyip bir taşım kaynatın. Pişen köfteleri bir kaba alın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Halka doğradığınız soğanları ekleyin.
  4. Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika pişirin. Köfteleri ve baharatları ekleyin.
  5. Vişne suyunu ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Çekirdeksiz vişneleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Etin suyu koyulaşana kadar pişirin.
  6. Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin. Servis tabağına birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Vişneli köfteleri pidelerin üzerine alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo