Trabzon Hurmalı Mereng

Trabzon Hurmalı Mereng
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Trabzon Hurmalı Mereng için

Malzemeler

  • 6 yumurtanın beyazı
  • 1.5 bardak pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • ½ vanilya çubuğu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı sirke

İç harcı için

  • 70 g file badem
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 olgun Trabzon hurması
  • 1 tarçın çubuğu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 ml krema

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı tarçın
Trabzon Hurmalı Mereng

Nasıl Yapılır

Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerinin bir bardağını ve toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta vanilya çubuğunun çıkarttığınız çekirdeği, buğday nişastası ve kalan pudra şekerini karıştırın. Bu karışımı yumurta beyazlarına ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine 10x18 ölçülerinde iki dikdörtgen çizin. Kağıdı ters çevirip karışımı dikdörtgenlerin içine taşmayacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. Dikdörtgenleri birinin kenarları yüksek ortası hafif çukur, diğerinin ise eşit olacak şekilde olmasına özen gösterin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst pişirme ayarında fanı çalıştırmadan 1 saat 50 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. İç harcı için file bademi yağsız bir tavada hafif kavurun. Kavrulan bademleri ayrı bir sos tenceresine alıp üzerine tereyağı ve kabuğunu soyup iri doğradığınız Trabzon hurmalarını ekleyip karıştırın. Çubuk tarçın ve şekeri ekleyip tüm malzemenin  iyice karışması için tencereyi sallayın. Kremayı ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp çubuk tarçını çıkartın. Soğuyan bezelerin düz olanını servis tabağına alın üzerine Trabzon hurmalı harcı yayıp diğer parça ile üzerini kapatın. Üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo