Tavada Elmalı Crumble

Tavada Elmalı Crumble
03 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavada Elmalı Crumble için

Malzemeler

  • 2 elma
  • 1 armut
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr un
  • 150 gr esmer şeker
  • 1 çay bardağı müsli
  • 1 çay kaşığı tarçın
Tavada Elmalı Crumble

Nasıl Yapılır

Elma ve armudun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Tavaya meyveleri ekleyin. Üzerine esmer şekerin yarısını ve tarçını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın. Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ekleyip karıştırın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak şekilde karıştırın. Aynı tavaya hamurunuz alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın. Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın. Üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın.

Dilerseniz, fit elmalı crumble veya elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo