Şeftalili Pay

Şeftalili Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Pay için

Malzemeler

Hamur için

  • 440 gr un
  • 60 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 280 gr tereyağı
  • 120 ml buzlu su

İç harcı için

  • 4 şeftali
  • 4 parça badem ezmesi

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker

Sunum için

  • Dondurma
Şeftalili Pay

Nasıl Yapılır

Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Tereyağını küçük parçalara kesip ekleyin ve ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Robot çalışıyor halde iken hamur toparlanıncaya kadar kaşık kaşık soğuk su ekleyin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Muffin kaplarını yağlayın. Şeftalileri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Her şeftalinin içine bir parça badem ezmesi yerleştirip kapatın. Hamuru merdane ile yağlı kağıt arasında açın. Tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar kesip ortalarına şeftali yerleştirin ve üzerine doğru büzerek kapatın. Hamurları muffin kaplarına yerleştirin. Yumurta ile suyu bir kasede çırpın ve hamurların üzerine sürün. Toz şeker serpiştirip fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra kalıplardan çıkararak dondurma ile birlikte servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo