Portakallı Ve Kremalı Pay

Portakallı Ve Kremalı Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Ve Kremalı Pay için

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 150 gr tereyağı
  • 400 ml krema
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Mini merengler
  • Kakao
Portakallı Ve Kremalı Pay

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Karışımı tabanı çıkan küçük tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda soğumaya bırakın.
  3. Suyu bir kaseye alıp jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Krema, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
  4. Jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak 10 dakika beklettikten sonra tart tabanlarının içine doldurun.
  5. Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra üzerini taze kekik, mini mereng ve kakao ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo