Narlı Ve Zerdeçallı Kup

Narlı Ve Zerdeçallı Kup
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Ve Zerdeçallı Kup için

Malzemeler

Narlı pelte için

  • 2 nar
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 çorba kaşığı buğday nişaştası

Zerdeçallı muhallebi için

  • 4  su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

Süslemek için

  • 5 çorba kaşığı nar tanesi
Narlı Ve Zerdeçallı Kup

Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Nar suyu, su, şeker ve nişastayı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Narları soyup tanelerini ayıklayın. Tanelerin yarısını pelteye ekleyip  karıştırın.

Buğday nişasta ve unu tencereye alın. Sütü ilave edip karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri başka bir kapta mikserle çırpın. Karışımı ve vanilyayı tencereye ekleyin.

Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca zerdeçalı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğutun. Kalan nar tanelerinin bir çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı muhallebiye ekleyin.

İki renkli muhallebiyi renk değişimlerine göre servis kuplarına paylaştırın. Süsleme için ayırdığınız nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo