Meyve Pelteli Şeftali

Meyve Pelteli Şeftali
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyve Pelteli Şeftali için

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 300 gr dondurulmuş veya taze ahududu
  • 15 kayısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 kahve fincanı su

Süslemek için

  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Meyve Pelteli Şeftali

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...

Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. 4 yarım şeftaliyi ayırıp kalanları elma gibi dilimleyin. Yarım ve dilimlenmiş şeftalileri tencereye alıp 1 su bardağı şeker ve suyu ekleyin. Şeftaliler hafif yumuşayana kadar pişirin. Süzüp bir tabağa alın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Ahududu ve kayısıları robotta püre halinde ezin. Tavaya alıp şeker ve nişastayı ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mikserle soğuyana kadar çırpın.

Dilimlenmiş şeftalilerin yarısını servis kadehlerine paylaştırın. Üzerine kayısılı ahududu peltesini ilave edip yarım şeftali ve kalan dilimleri yerleştirin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo