Limon Kremalı Vişneli Volovan

Limon Kremalı Vişneli Volovan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Kremalı Vişneli Volovan için

Malzemeler

  • 16 milföy hamuru
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • Pudra şeker

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Limon Kremalı Vişneli Volovan

Nasıl Yapılır

  1. Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
  2. Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  3. Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
  4. Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  5. Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  6. Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  7. Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
  8. Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Ispanaklı volovan tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo