Kupta Elma Tatlısı

Kupta Elma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kupta Elma Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 1 kahve fincanı su
  • 4 orta boy elma
  • 2 su bardağı yağsız süt
  • 1 paket çilekli puding
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 4 dilim hazır kızartılmış ekmek dilimleri
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kupta Elma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye alıp kaynatın. Elmaların kabuklarını soyup orta kısımlarını oyduktan sonra tencereye ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Hiç su kalmayana kadar elmaları pişirmeye devam edin. Elmalar ılındıktan sonra içlerine ufalanmış cevizi doldurun. Pudingi sütle pişirin. Mascarpone peynirini ekleyip iyice karıştırın. Kuplara birkaç kaşık pudingli karışımdan paylaştırın. Pudinglerin üzerine kızartılmış ekmekleri ilave edin. Ekmeklerin üzerine elmaları yerleştirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo