Kırmızı Meyveli Pavlova

Kırmızı Meyveli Pavlova
04 Kasım 2020

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ünlü tatlısı pavlova; Masterchef yarışmasında farklı tekniklerle sunulunca tekrar gündeme geldi. Yarışmacılar birçok teknik kullanarak meyveli pavlovalar hazırladı. Dünyaca ünlü kırmızı meyveli pavlova tarifi hakkında bizimde söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, servis önerileriyle birlikte kırmızı meyveli pavlova tarifine geçebiliriz.

Dünyada popülerleşen yeni tatları keşfetmek ve lezzet yolculuğuna çıkmak istiyorsanız, en kolay tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kırmızı Meyveli Pavlova için

Malzemeler

Pavlova için

  • 8 yumurta akı
  • 440 g pudra şekeri
  • 1 tutam tuz

Krema için

  • 400 ml krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Arası ve üzeri için

  • Ahududu
  • Frenk üzümü
  • Çilek
Kırmızı Meyveli Pavlova

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pavlovayı hazırlamak için yumurta aklarını yaklaşık 3 dakika çırpın.
  2. Yumurtaların üzerine azar azar şeker ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
  3. Yumurta ve şeker iyice kabardıktan sonra karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit üç yuvarlak olacak şekilde dökün.
  4. Fırının kapağını hafif açık bırakarak önceden ısıtılmış 110 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  5. Pavlovalarınız soğuduktan sonra fırından çıkartın. Kremayı pudra şekeri ile birlikte çırpın ve ilk pavlova katının üzerine yayın.
  6. Üzerine kırmızı meyvelerden yerleştirip diğer pavlovayla meyvelerin üzerini kapatın. Pavlovanız üç kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın.
  7. En üste çok az krema sürün ve meyve dilimleri ile süsleyin. Kırmızı meyveli pavlovayı, yanına çok yakışan armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırmızı Meyveli Pavlovanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. Çırpma işleminde şekerlerin eridiğinden emin olun. Kıvamını kontrol etmek için parmağınızı karışıma batırın. Kristaller elinize geliyorsa, çırpmaya devam edin.
  3. Fırın kapağının aralık olması pavlovanın lezzeti açısından oldukça önemlidir. Bu işlem sayesinde tatlınız daha çıtır olacaktır.
  4. Kırmızı meyveli pavlovayı 2 gün içerisinde tüketin ve buzdolabında muhafaza edin. Üzerini çikolata ve çilek sosuyla süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kırmızı Meyveli Pavlova Kaç Kaloridir?

  1. Vücuda enerji vermesiyle bilinen kırmızı meyveli pavlovanın bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan kivili pavlova tarifini de deneyebilir, diyet listelerinde yer verebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo