Kayısılı Crumble Cheesecake

Kayısılı Crumble Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Crumble Cheesecake için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Dolgusu için

  • 12 kayısı
  • 500 g krem peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
Kayısılı Crumble Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın.
  3. Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı şekilde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. Dolgusu için kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın.
  5. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane yardımıyla açın.
  6. 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin.
  7. Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün. Ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları iç kısımları alta gelecek şekilde üzerine yerleştirin.
  8. Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyip kayısıların üzerine yayın.
  9. Cheesecake’inizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo