İncirli Galette

İncirli Galette
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Galette için

Malzemeler

Hamuru için

  • 115 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 + ¼ su bardağı un
  • ¼ su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4~5 yemek kaşığı buzlu su

Dolgusu için

  • 150 gr tatlı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4~5 incir
  • Tarçın + pudra şekeri
İncirli Galette

Nasıl Yapılır

Hamur için, tereyağını 15 dakika derin dondurucuda bekletin. Elenmiş un, şeker, mısır unu ve tuzu mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Buzlu suyu kaşık kaşık ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun. Lor peyniri, şeker, vanilya, yumurtayımikserle iyice çırpın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın ve 12 cm çapında yuvarlak kalıp ile kesin. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak içlerine peynirli karışımdan yayın. İncirleri dilimleyerek üzerine yerleştirin ve kenarlarını üzerine doğru kıvırarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika derin dondurucuda bekletin. Hamurun kenarlarına süt sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye düşürüp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ve tarçınlı pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo