Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr kavun
  • 4 tatlı kaşığı bal
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı şeker şurubu
  • 100 gr kiraz
  • 15 gr yaprak jelatin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 50 gr fesleğen
  • 5~6 siyah zeytin
  • 3/4 su bardağı gr toz şeker
  • 20 gr taze nane
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası

Nasıl Yapılır

Damak çatlatan tatlılarla yaza serinlik katın. Kavun, bal ve limon suyunu blender ile köpük haline gelinceye kadar karıştırın.

Çekirdeği alınmış kirazları şeker şurubunda ıslatın ve eritilmiş jelatin ile karıştırıp dondurun. Küp kesin ve servis tabağına yerleştirdiğiniz kavun karışımına ilave edin.

Fesleğen ve şeker şurubunu blender ile püre haline getirin. Zeytinyağı ile karıştırıp buzlukta dondurun. Dondurma kaşığı ile servis tabağındaki tatlı üzerine yerleştirin.

Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytinleri toz şeker ile karıştırın. Üzerine serpiştirip nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo