Elmalı Çarkıfelek

Elmalı Çarkıfelek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Çarkıfelek için

Malzemeler

  • 10 kahve fincanı (500 gr) un 40 gr yaş maya 2 çay bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 100 gr süt kreması (yarım küçük kutu) 1 yumurta 50 gr şeftali jölesi 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri İç malzemesi: 750 gr elma 2 çorba kaşığı limon suyu Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 2 kahve fincanı iri çekilmiş Antep fıstığı 40 gr zencefil 1 su bardağı su
Elmalı Çarkıfelek

Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp unun ortasına serpin. Yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı tozşeker ekleyip kenarlardan biraz un alarak karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin. Süt kreması, yumurta, kalan süt ve tozşekeri ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 

Zencefili küçük bir kaba alıp 1 su bardağı suyla kaynatın ve soğutun. Elmaların kabuklarını soyup derin bir kaba rendeleyin. Kararmaması için hemen üzerine limon suyunu gezdirin. Hindistancevizi ve Antep fıstığını ekleyip karıştırın. Zencefili kaynattığınız sudan 2 çorba kaşığı kadarını elmalı karışıma ilave edip tekrar karıştırın. 

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru bir kez daha yoğurun. Unlanmış zemine alıp yarım santim kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine elmalı karışımı yayın ve uzun kenarından başlayarak sarıp rulo haline getirin. 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin ( 11-12 dilim çıkacaktır.) 

Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayın. Elmalı hamur dilimlerini yatık olarak, kesilmiş yüzeyleri üste gelecek şekilde kalıba dizin. Fırında 40 dakika pişirin. 

Şeftali jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı fırından çıkarınca üzerine jöleyi sürüp soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo