Çilekli Örgü Çörek

Çilekli Örgü Çörek
12 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çilekli Örgü Çörek için

Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım paket yaş maya
  • 125 ml süt
  • 325 g un
  • 60 g tereyağı
  • 50 g toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Dolgusu için

  • Yarım paket hazır vanilyalı puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı dilimlenmiş çilek
  • 1 yumurtanın sarısı

Glazür için

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
Çilekli Örgü Çörek

Nasıl Yapılır

Dolgusu için vanilyalı puding, süt ve kremayı bir sos tenceresine alın. Katılaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için, maya ve ılık sütü geniş bir kaseye alıp karıştırın. Maya eriyinceye kadar bekletip kalan malzemeyi ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile açın. Kenarlarını bıçakla düzgün keserek büyük bir dikdörtgen elde edin. Baton bir kek kalıbını kenarlarda eşit boşluk kalacak şekilde hamurun ortasına yerleştirin. Kenar kısımlarını ince şeritler elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Ilınan pudingli harcı dikey olarak hamurun ortasına yayın. İnce dilimlediğiniz çilekleri üzerine dizin. Kestiğiniz kenarları üst üste gelecek şekilde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Glazür için, pudra şekeri ve suyu bir kasede karıştırın. Glazürü bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo