Çilek Şurubu Jölesi

Çilek Şurubu Jölesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Şurubu Jölesi için

Malzemeler

  • 750 gr çilek
  • 40 gr toz şeker
  • 250 ml su
  • 40 ml çilek şurubu
  • 4 yaprak jelatin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Çilek
  • Çırpılmış krema
Çilek Şurubu Jölesi

Nasıl Yapılır

Çilekleri yıkayıp saplarını temizledikten sonra mutfak robotunda püre haline getirin. Huni süzgeç içine temiz bir tülbent yerleştirip huniyi uygun büyüklükte derin bir kaseye oturtun. Çilek püresini süzgeç içine doldurun ve buzdolabında 1 gece süzülmeye bırakın. Jelatin yapraklarını içi soğuk su dolu bir tepsiye yerleştirin ve en az 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzülen çilek suyuna çilek şerbeti ve suyu ekleyin. Karışımın yarısını ayırıp orta ateşte ısıtın. Yumuşayan jelatinleri içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Şeker ve limon suyunu ekleyin. Ayırdığınız soğuk karışımı ekleyin. Karışımı servis kaselerine paylaştırın ve en az 4 saat derin dondurucuda bekletin. Jölelerin üzerine çırpılmış krema ekleyip çilek yerleştirdikten sonra servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo