Çikolatalı Çilekli Magnolia

Çikolatalı Çilekli Magnolia
15 Şubat 2023

Çilek ve taze nane yapraklarıyla süslenen çikolatalı magnoliaya doyamayacaksınız.

Dilerseniz, daha az malzeme ile hazırlanan magnolia tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Çilekli Magnolia için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı buğday patlağı
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Puding için

  • 1 litre light süt
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 500 g çilek

Üzeri için

  • Çilek ve taze nane
Çikolatalı Çilekli Magnolia

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaseye yulaf ezmesi, buğday patlağı, Ayçiçek yağı, bal ve akçaağaç şurubu, tarçın ve tuzu alın. Malzemeler iyice özleşene kadar karıştırın. 
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında, ara sıra karıştırarak kurutun. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  3. Diğer yanda puding için, çikolata, vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Bir çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  4. Ateşten alıp çikolata ve vanilyayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya başladığında kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın. 
  5. Çilekleri dilimleyin. Yulaf ezmesi karışımını elinizle ufalayın. Servis yapacağınız kuplara bir sıra puding bir sıra yulaf koyun çilek dilimlerini dik olarak etrafına dizin. 
  6. Üzerine tekrar puding ve yulaf ezmesi karışımından koyun. Üzerini çilek dilimleri ile süsleyin. Tüm kuplara aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo